登录  
 加关注
查看详情
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

xyb20999的博客

桃李不言,下自成蹊……

 
 
 

日志

 
 

2010年安徽高考英语试题详解(7)  

2010-06-29 08:20:45|  分类: 英语教学 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
 

D

My father was 44 and knew he wasn’t going to make it to 45. He wrote me a letter and hoped that something in it would help me for  the  rest  of my life.

Since the day 1 was 12 and first read his letter, some of his words have lived in my heart. One part always stands out. “Right now, you are pretending to be a time-killer. But I know that one hay, you will do something great that will set you among the very best.” Knowing that my dad believed in me gave me permission to believe in myself. “You will do something great.” He didn’t know what that would be, and neither did I, but at times in my life when I’ve felt proud of myself, I remember his words and wish he were here so I could ask. “Is this what you were talking about, Dad? Should I keep going?”

A long way from 12 now, I realize hew would have been proud when I made any progress. Lately, though, I’ve come to believe he’d want me to move on to what com next: to be proud of and believe in, somebody else. It’s time to start writing my own letters to my children. Our children look to us with the same unanswered question we had. Our kids don’t  hold back because they’re afraid to fail. They’re only afraid of failing us. They don’t worry about being disappointed. Their fear-as mine was until my father’s letter-is of being a disappointment.

Give your children permission to succeed. They’re waiting for you to believe in them. I always knew my parents loved me. But trust me: That belief will be more complete, that love will be more real, and their belief in themselves will be greater if you write the words on their hearts; “Don’t worry; you’ll do something great.” Not having that blessing from their parents may be the only thing holding them back.

68. We learn from the text that the author         .

A. lost his father when he was young

B. worked hard before he read his father’s letter

C. asked his father permission to believe in himself

D. knew exactly at thing his father wanted him to do

69. What does the author tell us in the 3rd paragraph?

A. Children need their parents’letters.

B. Children are afraid to be disappointed.

C. His children’s fear of failure held them back.

D. His father’s letter removed his fear of failing his parents.

70. Which of the following is true of the author?

A. He got no access to success.

B. He wrote back to his father at 12.

C. He was sure his parents loved him.

D. He once asked his father about the letter.

71. The main purpose of the text is to _______.

A. describe children’s thinking

B. answer some questions children have

C. stress the importance of communication

D. advise parents to encourage their children

68.A.细节题。由第一段My father was 44 and knew he wasn’t going to make it to 45.;第二段Since the day 1 was 12 and first read his letter,得出答案。

69.D.概括推理题。由第三段最后一句They don’t worry about being disappointed. Their fear-as mine was until my father’s letter-is of being a disappointment.得到答案。

70.C.细节题。由第四段Give your children permission to succeed. They’re waiting for you to believe in them. I always knew my parents loved me.得到答案。

71.D.写作目的题。由最后一段作者呼吁性的语言得出答案:“Don’t worry; you’ll do something great.” Not having that blessing from their parents may be the only thing holding them back.

E

The need to feed a growing population is putting much pressure on the world’s supply of water. With 97% of the world’s water too salty to be drunk or used in agriculture, the worldwide supply of water needs careful management, especially in agriculture. Although the idea of a water shortage(短缺)seems strange to someone fortunate enough to live in a high rainfall country, many of the world’s agricultural industries experience constant water shortages.

Although dams can be built to store water for agricultural use in dry areas and dry seasons, the costs of water redistribution(重新分配)are very high. Not only is there the cost of the engineering itself, but there is also an environmental cost to be considered. Where valleys(山谷)are flooded to create dams, houses are lost and wildlife homes destroyed. Besides, water many flow easily through pipes to fields, but it cannot be transported from one side of the world to the other. Each country must therefore rely on the management of its own water to supply its farming requirements.

This is particularly troubling for countries with agricultural industries in areas dependent on irrigation(灌溉). In Texas, farmers’ overuse of irrigation water has resulted in a 25% reduction of the water stores. In the Central Valley area of south eastern USA, a huge water engineering project provided water for farming in dry valleys, but much of the water use has been poorly managed.

Saudi Arabia’s attempts to grow wheat in desert areas have been the pumping of huge quantities of irrigation water from underground reserves. Because there is no rainfall in these areas, such reserves can only decrease, and it is believed that fifty years of pumping will see them run dry.

72. From the first two paragraphs we learnt that _______.

A. much of the world’s water is available for use

B. people in high rainfall countries feel lucky

C. the costs of water redistribution should be considered

D. water can be easily carried through pipes across the world

73. Which of the following is true?

       A. The water stores in Texas have been reduced by 75%.

       B. Most industries in the world suffer from water shortages.

       C. The underground water in Saudi Arabia might run out in 50 years.

       D. Good management of water use resulted from the project in the Central Valley.

74. What is most likely to be discussed in the paragraph that follows?

A. Steps to improving water use management.

       B. Ways to reduce the costs of building dams.

       C. Measures to deal with worldwide water shortages.

       D. Approaches to handling the pressure on water supply.

75. The text is mainly about        .

       A. water supply and increasing population

       B. water use management and agriculture

       C. water redistribution and wildlife protection

       D. water shortages and environmental protection.

72.C.细节题。由With 97% of the world’s water too salty to be drunk or used in agriculture, the worldwide supply of water needs careful management, especially in agriculture.排除A.由Although the idea of a water shortage(短缺)seems strange to someone fortunate enough to live in a high rainfall country, 排除B.由water many flow easily through pipes to fields, but it cannot be transported from one side of the world to the other.排除D.

73.C.细节题。由In Texas, farmers’ overuse of irrigation water has resulted in a 25% reduction of the water stores.排除A. 由第一段…,many of the world’s agricultural industries experience constant water shortages.排除B.由第三段In the Central Valley area of south eastern USA, a huge water engineering project provided water for farming in dry valleys, but much of the water use has been poorly managed.排除D.由最后一段Because there is no rainfall in these areas, such reserves can only decrease, and it is believed that fifty years of pumping will see them run dry.得出答案。

74.A.结构判断题。文章介绍了用水管理方面存在的问题,接着应该写“改善用水管理的办法(措施,步骤)。

75.B.主旨题。用排除法:本题和平时老师讲解的解题方法不太一样,老师教学生解答主旨题的方法是到文章中找主题句,老师往往说,主题句在句首或句末,也就是说,考生很容易简单地按解题方法由The need to feed a growing population is putting much pressure on the world’s supply of water.选出A项。纵览全文,可知B为正确答案。由C中的wildlife protection

及D中的environmental protection可排除。

  评论这张
 
阅读(1221)| 评论(0)

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2018