登录  
 加关注
查看详情
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

xyb20999的博客

桃李不言,下自成蹊……

 
 
 

日志

 
 

2010年安徽高考英语试题详解(6)  

2010-06-24 08:58:57|  分类: 英语教学 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
 

C

       American cities are similar to other cities around the world; In every country. Cities reflect the values of the culture. American cities are changing, just as American society is changing.

       After World WarⅡ, the population of most large American cities decreased; however, the population in many Sun Belt cities increased. Los Angeles and Houston are cities where population shift(转移)to and from the city reflect the changing values of American society. In the late 1940s and early 1950s,city residents(居民)became wealthier. They had more children so they needed more space, They moved out of their apartments in the city to buy their own homes. They bought houses in the suburbs(郊区).

       Now things are changing. The children of the people who left the cities in the 1950s are now adults. Many, unlike their parents, want to live in the cities. They continue to move to Sun Belt cities and older ones of the Northeast and Midwest. Many young professionals are moving back into city. They prefer the city to the suburbs because their jobs are there; or they jus enjoy the excitement and possibilities that the city offers.

       This population shift is bringing problems as well as benefits. Countless poor people must leave their apartments in the city because the owners want to sell the buildings or make apartments for sale instead of for rent. In the 1950s, many poor people did not have enough money to move to the suburbs; now many of these same people do not have enough money to stay in the cities.

Only a few years ago, people though that the older American cities were dying. Some city residents now see a bright, new future, Others see only problems and conflicts the thing is sure many dying cities are alive again.

64. What does the author think of cities all over the world?

A. They are alive.                        B. They are hopeless.

C. They are similar.                            D. They are different.

65.Why did American city residents want to live in the suburbs after World War Ⅱ?

A. Because older American cities were dying.

B. Because they were richer and needed more space.

C. Because cities contained the wont pare of society.

D. Because they could hardly afford a live in the city.

66. According to the 4th paragraph, a great many poor people in American cities        .

A. are faced with housing problems

B. are forced to move to the suburbs

C. want to sell their buildings

D. need more money for daily expenses

67. We can conclude from the text that          .

A. American cities are changing far the worse

B. people have different views on American cities

C. many people are now moving from American cities

D. the population is decreasing in older American cities

64.C.作者观点题。作者观点与主旨相关,本文首句即主旨American cities are similar to other cities around the world。其他选项只是一个小的方面。

65.B.细节题。由第二段In the late 1940s and early 1950s,city residents(居民)became wealthier. They had more children so they needed more space, They moved out of their apartments in the city to buy their own homes。

66.A.综合判断题。文章在第二段中说到,有钱人到乡下买房子,穷人只好住在城里,第四段说穷人当年买不起房子住到城里,现在租不起房子又要卖掉城里的房子搬到乡下。D项说到了没钱,但说到开销,偏离了主题。

67.B.推理判断题。由文章最后一段…cities were dying. …a bright, new future可知,对于美国的城市人们持有不同观点。

  评论这张
 
阅读(1223)| 评论(0)

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2018