登录  
 加关注
查看详情
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

xyb20999的博客

桃李不言,下自成蹊……

 
 
 

日志

 
 

2010年安徽高考英语试题详解(5)  

2010-06-24 08:57:40|  分类: 英语教学 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
 

B

Have you ever wondered?

1.Why do airplanes take longer to fly west than east?

It can take five hours to go west-east from New York (NY) to London but seven hours to travel east-west from London to NY. The reason for the difference is an atmospheric phenomenon know as the jet(喷射) stream. The jet stream is a very high altitude wind which always blows from the west to the east across the Atlantic. The planes moving at a constant air speed thus go faster in the west-east direction when the air moving with the wind than in the opposite direction.

2 What would happen if the gravity on Earth was suddenly turned off?

  Supposing we could magically turn off gravity. Would buildings and other structures float away? What happened would depend on how strongly the things were attached to the Earth. The Earth is moving at quite a speed moving at over a thousand miles per hour. If you turn something round your head on a string, it goes around in a circle until you let go of the strong go of the string. Things not attacked to the Earth would fly off in a straight line. People in buildings would suddenly shoot upwards at a great speed until they hit the ceiling. Most things would fly off into space.

       60. What information can we get from the first passage?

       A. It is the jet stream that affects how fast airplanes fly.

B. Planes go slower when they are moving with the wind.

       C. It takes more time to fly from NY to London than from London to NY.

       D. The jet stream always blows from the east to the west across the Atlantic.

       61.The word“shoot”underlined in the 2nd passage probably means“      ”.

       A. send for

       B. move quickly

       C. come out

       D. grow quickly

       62. It can be interred that without gravity          .

       A. buildings and other structures would float away

       B. trees and buildings would not so easily fly off

       C. something around your head would not float away

       D. everything outside buildings would fly off into space

       63. Where can we most probably read this text?

       A. In a research paper

       B. In a short story.

       C.In a travel magazine.

       D. In a student’s book.

60.A.细节题。由第一段The reason for the difference is an atmospheric phenomenon know as the jet(喷射) stream.可知。B,C,D与原文所述相反.

61.B.猜测词义题。由原文upwards at a great speed(以很快的速度向上)可知。

62.B.细节题。由第二篇Things not attacked to the Earth would fly off in a straight line.可知。其他选项没有attacked to the Earth,所以不对。

63.D.推理判断题。两篇小文皆解释小科普知识,所以应该是在学生课本上。

  评论这张
 
阅读(903)| 评论(0)

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2018